Παρόν στο Βελιγράδι ο Χρίστος Βλαχοκώστας σε Διεθνές Υπουργικό Συνέδριο που οργάνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

 Σε Γράφουν για εμένα, Σημαντικά άρθρα

Στο Βελιγράδι για το Υπουργικό Συνέδριο «Καινοτόμες Λύσεις της Ρύπανσης στη Νότια και Νοτιανατολική Ευρώπη» συμμετείχε ο Γρεβενιώτης Αν. Γραμματέας Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Χρίστος Βλαχοκώστας.

Το συνέδριο οργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ – UN Environment) και την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Xωροταξίας της Ιταλίας. Οι εργασίες του συνεδρίου κράτησαν 2 μέρες, 4 και 5 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν Υπουργοί, Αν. Υπουργοί, Γεν. Γραμματείς, αξιωματούχοι του UNEP (United Nations Environmental Programm) και εκπρόσωποι κρατών και οργανώσεων της Νότιας και Νοτιανατολικής Ευρώπης και παρουσίασαν εθνικές στρατηγικές προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ υπήρξε δέσμευση σε ένα κείμενο 17 σημείων σχετικό με την καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Επίσης συζητήθηκαν εθνικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της ρύπανσης μέσω της βιώσιμης διαχείρισης πόρων, ενώ έμφαση δόθηκε στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας ως όχημα για δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο συνέδριο ο Δρ. Βλαχοκώστας βρέθηκε ως ένας εκ των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος, του μεγαλύτερου δικτύου οργανώσεων πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη, περιβαλλοντική δικαιοσύνη και συμμετοχική δημοκρατία και του ECOCITY μίας εκ των μεγαλύτερων οργανώσεων για το περιβάλλον στη χώρας. Στην τοποθέτηση του ο τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν από τις κυβερνήσεις σύγχρονα εργαλεία ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης «έξυπνων» πολιτών στο πλαίσιο των «έξυπνων» πόλεων.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Η Συμμετοχή αυτή σε ένα τόσο σοβαρό διεθνές συνέδριο του συμπολίτη μας κ.Βλαχοκώστα μας γεμίζει χαρά,υπερηφάνεια αλλά συνάμα και προσδοκίες για την απόφαση του να θέσει τον εαυτό του. στην διάθεση της ΝΔ για την διεκδίκηση της μονοεδρικής των Γρεβενών που θέλει να υπηρετήσει με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του αλλα περισσότερο με το ήθος και τον χαρακτήρα του για τα οποία όσοι τον γνώρισαν από κοντά εκφράζονται με τα ποιό κολακευτικά λόγια.

Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από την εμπιστοσύνη που του έδειξε και του δείχνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης να του αναθέσει ένα πολύ σοβαρό και καίριο πόστο στο κόμμα, αυτό του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού σε θέματα Αξιολόγησης & Επιμόρφωσης Στελεχών.

Δημοσιεύτηκε: https://www.igrevena.gr

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση