Με τον Πρόεδρο Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων συναντήθηκε ο Χρίστος Βλαχοκώστας

 Σε Γράφουν για εμένα

Ο συμπολίτης μας Χρίστος Βλαχοκώστας, ανέλαβε μόλις πρόσφατα Συντονιστής της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Λίμνης Κορώνειας, ενός από τα μεγαλύτερα και χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας. Ταυτόχρονα έχει επιφορτιστεί τη Βόρεια Ελλάδα, μέσω και των νέων καθηκόντων του στη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου. Ωστόσο δεν χάνει την ευκαιρία να προωθεί και ζητήματα της περιοχής μας όπου μπορεί. Από το προσωπικό του Facebook πληροφορηθήκαμε για τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κ. Γιάννη Παπαδόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ενεργειακά ζητήματα, αλλά και θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον και το Πράσινο Ταμείο. Μεταξύ άλλων, ο Χρίστος Βλαχοκώστας εξήγησε τις συνθήκες που επικρατούν κατά τη χειμερινή περίοδο στη Δυτική Μακεδονία και τα προβλήματα λόγω ψύχους. Υπογράμμισε την άμεση αναγκαιότητα για φυσικό αέριο στην περιοχή μας ως θέμα πρωτίστως «Ενεργειακής Δημοκρατίας»

Επίσης ο συμπατριώτης μας συναντήθηκε με το Γ. Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Αραβώση και ενημερώθηκε, ως Συντονιστής, για και συζήτησε μελλοντικές συντονισμένες κινήσεις για την αντιμετώπιση του μεγάλου περιβαλλοντικού προβλήματος. Μεταξύ άλλων στην συζήτηση τον ενημέρωσε (ι) για τις επενδυτικές προοπτικές που έχει το Φυσικό Περιβάλλον των Γρεβενών, ειδικά προωθώντας προτάσεις Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Κυκλικής Οικονομίας, (iι) τους Ιαματικούς Φυσικούς Πόρους της περιοχής μας και (ιιι) την προώθηση της Δασικής Ιατρικής. Προέτρεψε το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων να επισκεφτεί την περιοχή – που ο πατέρας του Γεώργιος Βλαχοκώστας διετέλεσε Διευθυντής Διεύθυνσης Δασών- για να έχει ιδία άποψη.

Έδωσε και αντίτυπο της γνωστής πρότασης, που έλαβε από τον τ. Δήμαρχο Γρεβενών κ. Σιόβα, για τη δημιουργία Σχολής Δασολογίας και Ορεινών Πόρων στα Γρεβενά. Όπως λέει στη σχετική ανάρτηση: «Μια σχολή, που όπως περιγράφεται αναλυτικά στην πρόταση αυτή, θα μπορούσε να προωθηθεί ως αίτημα από τους τοπικούς αρμοδίους και να διεκδικηθεί με σοβαρές πιθανότητες, για πολλούς λόγους, μεταξύ άλλων γιατί σχετίζεται άρρηκτα και με τη φυσιογνωμία της περιοχής.»

Δημοσιεύτηκε: https://www.e-grevena.com/

Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση