Χρ. Βλαχοκώστας / ΝΔ: Παρούσα στα δύσκολα, 44 χρόνια

 Σε Πολιτικά άρθρα, Τα άρθρα μου

Στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Ν.Δ. και δημοσιεύει την ιδρυτική της διακήρυξη που αναδεικνύει την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. 44 χρόνια μετά, η ιδρυτική της διακήρυξη παραμένει επίκαιρη.  

Αγαπημένο μου εδάφιο: «…Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος – που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας – και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος…». Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και υπό τον ιδιαίτερα διχαστικό λόγο της παρούσας κυβέρνησης, το βάρος της πολιτικής και ιστορικής ευθύνης που έπεσε για ακόμη μια φορά στους ώμους της Ν.Δ. είναι τεράστιο.

Η Ν.Δ. έχει αναλάβει να μιλήσει σε όλους τους Έλληνες για το όραμα της ανάπτυξης και όχι για ταξικούς εχθρούς. Έχει επιφορτιστεί με το να κατασκευάσει στοιχειώδη συναίνεση στις πολιτικές δυνάμεις. Ωστόσο, η κοινωνία είναι οικονομικά ταλαιπωρημένη, οργισμένη και δυσπιστεί απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα. Άρα η Ν.Δ. έχει αναλάβει πρωτίστως να επαναφέρει την αξιοπιστία της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος προς την κοινωνία, μέσω μιας «Συμφωνίας Αλήθειας».

Κατά κοινή ομολογία, η Ν.Δ. άντεξε, ανανεώνεται και προχωράει. Τα 44 αυτά χρόνια αποδείχτηκε ότι είναι φτιαγμένη από ένα «πολιτικό μέταλλο» με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στις δύσκολες πολιτικές συνθήκες. Κατά την άποψή μου, άντεξε στο χρόνο γιατί έβαζε πάντα πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Αν και αυτά τα 44 χρόνια γνώρισε και πολιτικές νίκες και ήττες, η κοινωνία αναγνώρισε τη συνεπή μακροχρόνια στάση της στην προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, έναντι του κομματικού. Ακριβώς για αυτό άντεξε, αντέχει και κάνει με ειλικρίνεια την αυτοκριτική της, ειδικά μέσα στη χρονική περίοδο της πολύπλευρης κρίσης της πατρίδας μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ν.Δ. με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό οργανισμό. Έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις, γνωστές στη κοινωνία. Τέθηκε και το υπόβαθρο για μεγαλύτερη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες και την ευρύτερη συναίνεση. Το εγχείρημα στηρίζεται σε ένα κράμα δοκιμασμένων και πολλών νέων στελεχών. Η Ν.Δ. πιστεύει σε ένα όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα και διαθέτει την αποφασιστικότητα, αλλά και την τεχνογνωσία για να το πετύχει. 44 χρόνια μετά είναι παρούσα και πανέτοιμη για να δώσει μια αξιόπιστη πολιτική επιλογή στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Δημοσιεύτηκε: https://politik.gr/

Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση